Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Outlast 2 - Alles wat we weten

Update: release.

Na het succes van de eerste Outlast en diens uitbreiding Whistleblower werkt de onafhankelijke ontwikkelaar Red Barrels momenteel aan een vervolg op de culthit. Outlast 2 lijkt de vertrouwde horrorgameplay in een nieuw jasje te steken om je opnieuw de stuipen op het lijf te jagen.

Releasedatum

De Outlast 2 release is 25 april 2017. De eerste Outlast kwam eerst op de pc uit en pas later op de consoles. Outlast 2 komt echter tegelijkertijd naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Je kunt de game op twee manieren kopen. Ofwel losstaand digitaal, ofwel als deel van de Outlast Trinity bundel. Die bundel bevat ook de eerste Outlast en diens uitbreiding Whistleblower.

Verhaal en setting

Heb je de eerste Outlast gespeeld, dan herinner je je Mount Massive Asylum nog goed. Juist daarom speelt de tweede Outlast zich op een heel andere plek af. Omdat je al twee ritjes door het gesticht hebt gemaakt, is het tijd voor een andere setting. Deze keer is het de woestijn van Arizona, met zijn afgelegen boerderijen en kilometerslange maïsvelden. Zei iemand graancirkels?

Of aliens iets met de game te maken hebben, is nog maar de vraag. Je speelt als Blake Langermann, die net als Miles Upshur uit het eerste deel een journalist is en zodoende alles op camera wil vastleggen. Samen met zijn vrouw Lynn onderzoekt hij de zaak rond een vermiste, zwangere vrouw. Waar de eerste Outlast zich grotendeels binnen afspeelde, ben je in Outlast 2 vaker buiten. Met alle bewegingsvrijheid van dien.

Religieus fanatisme is een van de belangrijkste thema's. Niet voor niets is de game op het waargebeurde verhaal van de Jonestown Massacre gebaseerd, waarbij een religieuze leider een heel dorp zelfmoord liet plegen. Toch zegt de studio dat dit meer een uitgangspunt is dan een hervertelling van die gebeurtenissen.

Bekijk op YouTube

Gameplay

In Outlast 2 gameplay video's is te zien hoe je je tussen de maïsvelden kunt verstoppen, om zo aan je vijanden te ontkomen. De agressieve, misvormde boeren hebben een hekel aan buitenstaanders en willen je dan ook niet op hun landgoed hebben. Wegrennen en verstoppen is weer aan de orde van de dag, want je hebt geen wapens om mee terug te vechten.

Enige hulp is er in de vorm van je camera met nightvision-stand. Wanneer je geen hand meer voor ogen ziet, kun je die erbij pakken om je omgeving in een spookachtig, groen licht te verkennen. Net zoals in de eerste Outlast, of bijvoorbeeld The Blair Witch Project.

Ook nu moet je er rekening mee houden dat de batterijen van de camera niet eeuwig meegaan. Een belangrijk onderdeel van de gameplay is ervoor zorgen dat je genoeg stroom hebt om überhaupt nog iets te kunnen zien. Als je niet oppast, kapt de nightvision-stand net op het moment dat je ergens onder een bed verscholen ligt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Outlast 2

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties