Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Outcast krijgt remake

Belgische game krijgt nieuw jasje.

Outcast krijgt een remake. Dit maakt uitgever Bigben vandaag bekend middels een persbericht. De game komt begin 2017 uit onder de titel Outcast - Second Contact.

De originele Outcast is in 1999 uitgebracht door het Belgische Appeal. In de game speel je een marinier die gestrand is in een andere dimensie, waar hij moet samenwerken met diverse buitenaardse wezens.

In 2001 begon Appeal het werk aan een vervolg. Het bedrijf is echter tijdens de ontwikkeling van de game failliet gegaan. In 2014 startten voormalige leden van de studio een Kickstartercampagne voor een HD remake van Outcast. Deze campagne mislukte echter.

Deze nieuwe remake wordt door Appeal zelf gemaakt. De game maakt gebruik van een moderne engine. Het is nog niet bekend op welke platformen Outcast - Second Contact lanceert. Wel spreekt het persbericht over een release op 'next-gen consoles.'


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen