Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Origin voegt automatisch Steam's EA-games toe

Maar zonder op je PC rond te neuzen.

EA is al enkele weken bezig met games die je gekocht hebt op concurrerende digitale platformen zoals Steam automatisch toe te voegen op je Origin-account. Wees dus niet verrast als je plots games als Dead Space 2, Alice 2: Madness Returns en Dragon Age 2 op je naam ziet staan in Origin, ook als je ze niet via EA's service gekocht hebt.

Gamers zijn natuurlijk met reden bezorgd want dit zou het gevolg kunnen zijn van spyware die EA via Origin op de PC heeft geïnstalleerd. EA verzekert ons echter dat dit niet het geval is.

"Sommigen onder jullie hebben al gemerkt dat jullie oudere EA games plots opduiken in jullie Origin-bibliotheek en daar bestaat wat verwarring rond," zei EA in een statement. "We zijn een feature aan het testen waardoor je oudere games in je Origin-bibliotheek verschijnen. Op geen enkel moment werd informatie van op je computer gelezen. Al deze informatie kwam van onze eigen registraties op onze server. Hopelijk hebben we niet teveel verwarring gezaaid. We zullen zo snel mogelijk meer informatie over deze feature vrijgeven."

Als je nog toevallig oude games hebt liggen van EA die je in de winkel gekocht hebt, dan kun je deze ook registreren door in Origin naar Activate te gaan en daar de code in te voeren. Voorlopig gaat wel nog enkel bij games die in of na 2009 uitgebracht zijn. Oudere games worden later nog toegevoegd.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen