Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Een hoop Origin accounts gestolen

EA reageert ontwijkend.

Origin, EA's antwoord op Steam, heeft vandaag enkele ongewenste gasten op bezoek gekregen die de accounts afhandig maakten van tal van onschuldige gamers. Vandaag kregen een boel spelers plots een mail gestuurd door het online platform die hen vertelde dat het wachtwoord en e-mailadres van hun account was veranderd. Dit hadden ze natuurlijk niet zelf gedaan.

De support fora van EA lopen vol met klachten en ook via de support van het bedrijf blijkt het quasi onmogelijk om je account terug te krijgen. EA zegt wel bezig te zijn met een onderzoek, maar weet blijkbaar niet hoe de slechteriken er in zijn geslaagd om de talloze accounts buit te maken.

Een gebruiker van NeoGAF ging op onderzoek uit en begon op het web te graven naar het nieuwe e-mailadres dat sinds kort met zijn account was gelinkt. Hij stootte op een Russisch Origin account van ene Jekas77CsP dat grotendeels privé was. Toch kan dit hopelijk een tip zijn voor EA als ze de daders van dit incident willen vatten.

Het officiële antwoord van EA op de vraag onze collega's van Eurogamer.net om commentaar te geven rond deze zaak is vrij bedroevend. Er kon niets worden gezegd over loopholes of pogingen om het systeem te hacken. In plaats daarvan kreeg Eurogamer.net redacteur Robert Purchese het statement dat klanten gewoon de helpdesk moesten bellen als ze problemen ondervonden. Een helpdesk die eerder vandaag niet tot staat was om zijn klanten te helpen. Het volledige antwoord van EA:

"Anytime a player has a question about the security of his or her account or personal data, we take it very seriously and take all possible steps to help," recited the EA robot. "For any customer who cannot access their Origin account for any reason, we ask them to please contact Origin Help or EA's customer experience group at help.ea.com."

"The robust security measures in place to protect Origin users accounts are constantly being expanded and upgraded, and we also strongly recommend customers take the protective steps of using strong passwords and changing passwords often."

Veel kan je zelf niet doen om je te beveiligen tegen deze account-dieven behalve hopen dat ze niet bij jou aan komen kloppen. Sterke, gevarieerde wachtwoorden helpen natuurlijk altijd, maar als er ergens een achterpoortje is gevonden in EA's dienst, zal zelfs dat niet baten. We hopen dat EA deze blunder snel rechtzet en dat de gedupeerde spelers hun account allemaal zullen terugzien.

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties