Skip to main content

Opzet Battlefield 1 singleplayer campagne bekend

Wereldoorlog anthologie.

De singleplayer campagne van Battlefield 1 volgt diverse normale soldaten op verschillende fronten van de Eerste Wereldoorlog. Dit maakt ontwikkelaar DICE bekend.

Battlefield 1 maakt gebruik van een vergelijkbare campagne als de oudere Call of Duty-titels. Zo speelt de akte 'Through Mud and Blood' zich af op het Westfront, terwijl een andere zich richt op de campagne van Lawrence of Arabia.

Volgens DICE heeft de keuze voor deze structuur te maken met het onderwerp van de game. "We vonden dat het minder realistisch en respectvol zou zijn om één personage door al die verschillende settings te laten springen", schrijft de ontwikkelaar.

"Daarom hebben we uiteindelijk besloten om er een anthologie van te maken, via een aantal verschillende personages met hun eigen gerichte verhalen."

'Through Mud and Blood' volgt de jonge chauffeur Danny Edwards, die zich aansluit bij de bemanning van een Britse Mark V-Tank en als nieuweling hun vertrouwen moet winnen.

"Hij is geen geweldige scherpschutter", schrijft DICE. "Hij is geen fantastische piloot. Hij is geen expert op het gebied van explosieven. Hij is een vrijwilliger die geen ervaring heeft met de oorlog. Hij kan rijden en dingen repareren. Daar beginnen we."

Bekijk op YouTube

In de Arabische campagne speel je de 'rechterhand van Lawrence of Arabia,' een vrouwelijke rebel die vecht tegen het Ottomaanse rijk. Het doel is om 'vijandelijke kampementen te verkennen en de benodigde apparatuur veilig te stellen.'

Verder geeft DICE aan dat de speelstijl van de singleplayer campagne geïnspireerd is op de multiplayer, waarin snelle improvisatie een belangrijke rol speelt. Volgens de ontwikkelaar bieden levels verschillende benaderingen.

DICE geeft een voorbeeld uit de 'Through Mud and Blood'-akte, waarin Danny zich bevindt in een mistig bos en als verkenner zijn tank moet beschermen. Uiteindelijk kom je een Duitse tank tegen, die je zowel kunt vernietigen als kunt stelen.

Meer over de game weten? Raadpleeg dan ons uitgebreid overzicht van alle Battlefield 1 info die je moet weten.

Read this next