Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Opvolger Skyrim door andere developer?

Bethesda sluit de mogelijkheid niet uit.

Todd Howard, de grote man bij ontwikkelaar Bethesda, heeft in een interview met het gerenommeerde blad Edge laten weten dat de mogelijkheid bestaat dat het volgende spel binnen de Elder Scrolls serie door een andere ontwikkelaar gemaakt zal worden.

Deze verklaring volgde toen men het tijdens het gesprek had over Fallout: New Vegas, het spel dat door Obsidian gemaakt werd en de opvolger was op het door Bethesda ontwikkelde Fallout 3. Toen men aan Howard vroeg of men, net zoals toen, na Skyrim de IP door iemand anders zou laten verderzetten vertelde hij het onderstaande.

"Ik weet het niet. We bekijken zo'n dingen op het moment zelf. New Vegas was een uitzonderlijk geval: als een uitgever wouden we graag samenwerken met Obsidian - wij wisten van onszelf dat we na Fallout 3 zouden beginnen met een nieuwe Elder Scrolls, terwijl Obsidian op dat moment een team beschikbaar had," legde Howard uit.

"Obsidian deed uit de doeken hoe ze een nieuwe Fallout game zouden ontwerpen, en we vonden dat hun plannen er erg leuk uitzagen. Bovendien had het team reeds ervaring met de Fallout IP," ging Howard verder. "In het geval van Elder Scrolls is dat laatste niet van toepassing. Laat ik zeggen dat ik de mogelijkheid niet uitsluit, maar algemeen gezien bekommeren we ons het liefst zelf over de ontwikkeling van nieuwe delen binnen deze reeks".

Wat verder tijdens het gesprek vertelde de baas bij Bethesda dat ze slechts enkele weken na het afwerken van Fallout 3 met de ontwikkeling van The Elder Scrolls V: Skyrim van start gegaan zijn.

Skyrim verschijnt op 11 november voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Een prachtige trailer voor The Elder Scrolls V: Skyrim.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen