Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Opstartproblemen voor klein percentage PS4-consoles

UPDATE: Sony vervangt kapotte units.

UPDATE: Sony laat consumenten hun kapotte PlayStation 4-console inruilen voor een vervangende unit. Dat stelt het bedrijf in een update tegenover Game Informer.

"We begrijpen hoe frustrerend de situatie is. We werken dan ook samen met zowel consumenten als onze retail partners om fouten op te sporen en er voor te zorgen dat beschadigde spelcomputers ingeruild kunnen worden," aldus Sony.

Volgens Sony worden er verschillende foutmeldingen doorgegeven, en is er geen sprake van een enkel probleem dat ten grondslag ligt aan elke defecte spelcomputer. Daarbij zijn er meldingen van PS4's die schade hebben opgelopen tijdens het verschepingsproces.

Het geschatte aantal getroffen consoles is bijgesteld naar 'minder dan 1 procent,' waar eerst nog specifiek werd gesproken over 0,4 procent.

ORIGINEEL: Een deel van de Noord-Amerikaanse PlayStation 4-eigenaren geeft aan dat hun zojuist gekochte spelcomputer niet naar behoren werkt. De console blijkt in sommige gevallen al kapot zodra deze uit de doos komt.

Sinds vrijdag doen verhalen en video's de ronde van consumenten die enkel een knipperend blauw licht zien, zodra ze de spelcomputer aanzetten. Normaal gesproken geeft de PlayStation 4 een wit lichtsignaal om aan te geven dat de console aan staat.

Sony benadrukt dat het percentage kapotte spelcomputers op 0,4 procent ligt van het totaal aantal verscheepte PS4's. Volgens het bedrijf is dat binnen de verwachtingen bij het introduceren van nieuwe hardware. Sony heeft tevens een gids geplaatst met daarin tips voor een mogelijke oplossing van het probleem.

Ondertussen doen geruchten de ronde dat de eerste lichting spelcomputers wellicht is gesaboteerd door Chinese fabrieksarbeiders. Fabrikant Foxconn gaf eerder toe dat de medewerkers die verantwoordelijk waren voor het assembleren van de spelcomputer onderbetaald kregen en niet naar behoren werden behandeld. De kwestie kwam aan het licht nadat de bewerkers zelf in opstand kwamen. Veel arbeiders bleken slechts studenten en stagiaires.

Nu is een thread opgedoken op het forum van IGN (via VG247), die destijds al vroeg werd gesloten. Daarin zei een zelfverklaarde Foxconn-werknemer: "Aangezien Foxconn ons niet eerlijk behandeld, behandelen wij de PS4 niet eerlijk. De consoles die wij in elkaar zetten kunnen hooguit opgestart worden, maar niet meer dan dat."

Of dat waar is en of er een verband is met de 'blue light of death' is nog onduidelijk.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties