Skip to main content

Oprichters Chillingo vertrekken bij Electronic Arts

Derde vertrek van studiohoofden in een week.

Chillingo-oprichters Chris Byatte en Joe Wee zijn weg bij uitgever Electronic Arts. De reden van het vertrek is nog niet bekend.

Byatte en Wee richtten Chillingo op in 2005 en zijn mede verantwoordelijk voor grote mobiele hits als de originele Angry Birds en Cut the Rope. De studio werd in 2010 voor twintig miljoen dollar overgenomen door EA. Byatte en Wee bleven aan als respectievelijk director en general manager.

Onder de vlag van Electornic Arts lanceerden ze het 100% Indie initiative. Deze actie geeft beginnende ontwikkelaars financiële steun in de rug.

Vorige week werd al bekend dat de oprichters van Popcap zouden vertrekken - Dave Roberts en Jason Kapalka. Popcap is bekend van spellen als Plants vs Zombies en Bejeweled, en verliest hiermee zijn CEO en Chief Game Designer. Kapalka blijft vooralsnog aan als adviseur terwijl derde mede-oprichter John Vechey aantreed als hoofd van de ontwikkelaar.

Naast deze indie-studios verliest ook Need for Speed-ontwikkelaar Criterion twee belangrijke personen. Oprichters Alex Ward en Fiona Sperry verlaten Electronic Arts met het plan een eigen studio op te richten. In een reactie geeft Ward aan dat de beslissing honderd procent bij hen lag en dat ze simpelweg een frisse start tegemoet gaan.

Read this next