Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Opent Activision nieuwe studio?

Alles wijst in de goede richting.

Grootmacht Activision is in het geheim met een paar zaakjes bezig. En neen, het is niet de overname van de wereld of de ondersteuning van de Guitar Hero instrumenten in World of Warcraft.

Volgens het Australian Classification Board werkt men bij Activision Blizzard namelijk aan 'Bloodhunt', een spel dat - zoals de titel al doet vermoeden - uitgerust zal zijn met een gewelddadige inhoud. Meer over het spel is niet geweten, maar Activision lijkt als uitgever dienst te gaan doen. Maar wie maakt Bloodhunt dan?

Die vraag antwoorden we met alweer een geheime actie van Activision. Een week geleden liet het bedrijf de naam 'Sledgehammer Games' vastleggen, wat naar alle waarschijnlijkheid aantoont dat er een nieuwe ontwikkelaar wordt opgestart onder de vleugels van Activision. Als we nog dieper graven blijkt dat Activision een tijdje terug aangaf dat ze een toen nog naamloze studio aan het oprichten waren in San Francisco.

Één plus één blijft natuurlijk nog altijd twee, en dus leggen we alle puzzelstukjes even naast elkaar. Het ziet er met andere woorden naar uit dat Sledgehammer Games een in San Francisco gelegen studio zal worden die spellen maakt voor Activision, met het gewelddadige 'Bloodhunt' als eerste voorbeeld. Kijk, dat is nog een journalistiek op z'n best - kuch -.

Geruchten doen verder de ronde dat twee topmannen werkzaam bij Visceral Games (EA-studio verantwoordelijk voor Dead Space en Dante's Inferno) aan het hoofd komen te staan van het kakelverse Sledgehammer Games. Of er waarheid schuilt in dit nieuwsbericht zal Activision binnenkort laten weten.

Reacties