Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Open beta PlayStation Now van start

Streaming service nu officieel in Nederland en België.

PlayStation Now is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en België als open bèta.

Vorige week maakte Sony PlayStation Now al beschikbaar op de PlayStation 4. Deze open bèta betekent echter de officiële lancering van de dienst.

PlayStation Now is een streaming service die PlayStation 4-bezitters in staat stelt om PlayStation 3-games te spelen via de cloud. Aangezien de PlayStation 4 niet backwards compatible is, is dit de enige manier om games van de vorige generatie te spelen op de console.

Om gebruik te maken van PlayStation Now zijn er wel een aantal benodigdheden. Een DualShock 4 controller is vereist, evenals een internetverbinding van minimaal 5 mbps.

Daarnaast is de service alleen beschikbaar middels een speciaal abonnement. Dit kost €16,99 per maand. Spelers kunnen PlayStation Now ook een week lang gratis uitproberen.

Op dit moment zijn er iets meer dan 200 PlayStation 3-games beschikbaar. Hieronder bevinden zich onder andere Uncharted 1, 2 en 3, Bioshock Infinite, Ultra Street Fighter 4 en The Last of Us.

Gebruikers in Amerika en Groot Brittannië kregen vorig jaar al toegang. In de toekomst is Sony van plan PlayStation Now ook naar andere platformen te brengen, zoals de PlayStation Vita, PlayStation 3 en Sony-televisies.

Dit weekend vertelde Carl ons al vijf dingen die je moet weten over PlayStation Now.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties