Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Op PlayStation 4 is PS Plus nodig voor multiplayer

Maar daar krijg je ook gratis games bij.

Op de PlayStation 4 gebruiken multiplayer games PlayStation Plus. PS Plus is een optionele, betaalde dienst van Sony waarbij je korting krijgt op DLC, gratis games zolang het abonnement loopt en, op de PS4 dus, multiplayer.

Sony introduceerde PS Plus in juni 2010. De dienst is op de PS3 volledig optioneel. Je betaalt een maand-, kwartaal- of jaarabonnement en geniet van extra's zoals korting op downloadable content, cloud saves en elke maand gratis games uit de PS Store zolang het abonnement loopt.

Op de PlayStation 4 wordt dit abonnement dus verplicht als je online multiplayer wil spelen. Op de PS4 ontvangt de abonnee ook gratis spellen. Bovendien is een PS Plus-abonnement geldig op alle PlayStation consoles. Een PS Plus-lidmaatschap op de PS4 geeft ook, zonder extra kosten, een PS Plus-lidmaatschap op de PS3 en PS Vita.

Met een PS Plus-abonnement op de PS4 kunnen spelers, naast online multiplayer, gameplay uitzenden en bekijken, voice chat gebruiken tussen verschillende spellen, en "naadloos met het online spel van een vriend meedoen." Zonder PS Plus kunnen PS4-gebruikers alle singleplayer spellen spelen en ook alle media diensten op de PS4 gebruiken.

PS Plus op de PS3.

Getagged als

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties