Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ook THQ praatte met West en Zampella

Koos voor ander talent.

THQ-baas Danny Bilson heeft onthuld dat ook hij overwogen heeft om Jason West en Vince Zampella aan te nemen nadat de heren buiten geschopt waren bij Activision.

"Ik zou hier misschien beter niet over praten in publiek, maar Jason en Vince en mezelf hadden een aantal serieuze gesprekken in de periode dat ze aan het rondkijken waren [voor een nieuwe uitgever]," zei Bilson tegen Industry Gamers.

De gesprekken kwamen echter tot stilstand omdat Bilson niet geïnteresseerd is in deals met developers als THQ geen volledige eigendom krijgt over de rechten van nieuwe franchises die door hen uitgegeven worden.

"Het is fantastisch voor hen als ze ermee weg komen. Maar hier komen ze daar niet mee binnen. En ik heb hen niet nodig als dat de deal is, dat is geen business waar ik in wil zitten," zei hij. Developers Insomniac, Respawn en Bungie maakten onlangs dergelijke deals met concurrenten van THQ.

THQ heeft echter wel ander talent kunnen tekenen, al wil Bilson nog niet zeggen wie precies.

"De kerels die we gaan aankondigen zijn van dat caliber. Ik ga een van deze talenten waar ik het over hebontmoeten na dit interview en over zes maanden ga je precies begrijpen waar ik het over had. Wacht maar tot je onze aankondigingen ziet. En wij gaan al die rechten van franchises bezitten en het is enorm talent."

Oh Danny, jij tease.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties