Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ook Sony Online Entertainment gehackt

Hackers stelen opnieuw persoonlijke gegevens.

Vandaag werden ook de diensten van Sony Online Entertainment door Sony offline gehaald. Dat gebeurde nadat Sony ontdekte dat ook via dit platform hackers de persoonlijke gegevens van klanten hadden bemachtigd. Door het offline halen van de servers zijn verschillende PC-games niet meer speelbaar. Het gaat onder andere om EverQuest, Free Realms en DC Universe Online.

Sony ontdekte dat de servers binnengedrongen waren tijdens een diepgaande controle in het kader van het onderzoek naar het gehackte PlayStation Network. Volgens de eerste informatie zouden de hackers ook via Sony Online entertainment persoonlijke gegevens als naam, adres, e-mail, geboortedatum, telefoonnummer, login naam én –weliswaar versleuteld– paswoord bemachtigd hebben.

Daarnaast werd ook een verouderde database binnengedrongen die de kaartnummers en vervaldata van 12.700 Europese kredietkaarten bevatte. De veiligheidscodes (CV2-code) konden niet gestolen worden. Bovendien bevatte de database ook nog eens de rekeningnummers van 10.700 klanten uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Spanje. De database dateert weliswaar van 2007. Sony geeft aan dat de hackers de echte databank met recente gegevens niet konden binnendringen.

Wie meer wil weten over de recentste ontwikkelingen kan terecht op de site van SOE, die inmiddels doorlinkt naar een infopagina. Sony raadt mogelijke getroffenen aan waakzaam te zijn voor phishing. Uiteraard blijft Eurogamer Benelux zijn lezers zo goed mogelijk informeren. Vragen rond de recente ontwikkelingen kunnen altijd gesteld worden op ons forum.

Sony Online Entertainment staat los van het PlayStation Network. Dat laatste is immers de dienst die de PS3-gebruikers hun online ervaring biedt, terwijl SOE instaat voor het ontwikkelen en ondersteunen van Online games voor PC.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen