Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelteam Shadow of the Eternals uit elkaar

Precursor Games neemt pauze.

De ontwikkeling van Shadow of the Eternals is gepauzeerd en het team van Precursor Games is grotendeels uit elkaar. Dat zegt Precursor-oprichter Denis Dyack op het forum van de studio.

Precursor Games bestaat voornamelijk uit voormalig Silicon Knights-medewerkers, het team dat verantwoordelijk was voor cultklassieker Eternal Darkness. Shadow of the Eternals vond twee keer zijn weg naar Kickstarter, maar behaalde beide keren zijn financieringsdoel niet.

Dyack dankt de community voor alle steun. "Veel van ons nemen nu even rust," verklaart Dyack. "We hebben ons meer dan een jaar voor de volle honderd procent gegeven. Dat hebben we uit alle liefde gedaan en we hebben alles uit eigen zak betaald. We zijn er uiteindelijk niet in geslaagd Shadow of the Eternals een realiteit te maken, maar we hebben veel waardevolle momenten gekend en veel nieuwe vrienden gemaakt. We hebben nergens spijt van."

Mogelijk is er nog wel een toekomst voor de game. Dyack: "Is het project dood? Nee, maar wel gepauzeerd. Het team heeft met elkaar afgesproken dat we weer bij elkaar komen om Shadow of the Eternals door te ontwikkelen, zodra de tijd er rijp voor is."

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties