Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkeling GTA 5 OpenIV mod herstart

Maar de Liberty City mod is geannuleerd.

De ontwikkeling van de OpenIV mod voor GTA 5 wordt voortgezet, maar de Liberty City mod is geannuleerd. Dat maakt het team achter de mods zelf bekend in een post op de GTA Forums.

"Helaas wordt onze 'Liberty City in GTA 5' mod geannuleerd, omdat deze in strijd is met de richtlijnen van Rockstar", zegt het OpenIV team. Concreet doelt dit op de richtlijn die 'het gebruik of de toevoeging van andere IP's (inclusief andere Rockstar IP's) in een project' verbiedt.

"De Liberty City Mod is een groot verlies voor ons, want het was een grote motivator om de functionaliteit van OpenIV uit te breiden. Als je je afvraagt wat er nu volgt, kunnen we enkel zeggen dat we onze plannen voor de toekomst nu heroverwegen."

In juni werd de distributie van OpenIV na een dwangbevel van Take-Two stopgezet. Rockstar verdedigde deze beslissing aanvankelijk door te stellen dat OpenIV GTA Online cheats mogelijk maakte, maar versoepelde even later zelf de regels voor singleplayer GTA 5 mods.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen