Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake 2 vertraagd door COVID-19

Niet dat er al een releasedatum was.

De ontwikkeling van Final Fantasy 7 Remake Part 2 loopt vertraging op door de COVID-19 pandemie die de wereld momenteel in zijn greep houdt. Dat zeggen co-regisseur Naoki Hamaguchi en producer Yoshinori Kitase in een interview met The Guardian.

"Het doet me pijn en verdriet om te zien dat zoveel mensen over de hele wereld lijden onder het virus en zelfs hun leven verliezen," zegt Kitase. "Wanneer we de releasedatum voor de game (Final Fantasy 7 Remake) bepaalden, kon niemand deze globale pandemie voorzien hebben. De release van de game tijdens deze ongeziene situatie kwam dan ook uit het niets."

Bekijk op YouTube

"Op dit moment werkt ons team aan de volgende game van thuis uit," vervolgt Kitase. "We werken daardoor niet op 100 procent efficiëntie, maar ik denk niet dat het een enorme impact zal hebben op de lange termijn."

Verder in het interview zegt het team ook dat het van het eerste deel een volwaardige, op zichzelf staande game wilde maken. Ondanks enkele narratieve wijzigingen zal het tweede deel het bekende verhaal verderzetten.

Of dat betekent dat het verhaal desondanks geen wijzingen mee zal kennen, is niet bekend. Ook niet bekend is wanneer Square Enix van plan is het vervolg uit te brengen.

Read this next