Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkeling Allison Road hervat

Sommige dingen blijven niet dood...

De ontwikkeling van indie-horrorgame Allison Road is hervat. Dit maakt bedenker en maker Christian Kesler bekend.

Allison Road is geïnspireerd op het door Hideo Kojima gemaakte P.T, een proloog op een inmiddels geschrapt Silent Hill-vervolg. Kesler onthulde Allison Road vorig jaar. De ontwikkelaar startte in 2015 tevens een officiële Kickstartercampagne voor de horrorgame.

Uitgever Team 17 bood echter tijdens de crowdfundingcampagne aan om Allison Road uit te geven. Dit deed Kesler besluiten om de kickstartercampagne vroegtijdig te beëindigen. Na enkele maanden liep deze samenwerking om onbekende redenen spaak en werd Allison Road geannuleerd.

Volgens Kesler heeft hij 'een korte pauze' genomen om over zijn werk na te denken. Het duurde echter niet lang voordat hij begon met het maken van 'kleine veranderingen' in het verhaal. "Voordat ik het wist kwam het project op natuurlijke wijze terug tot leven", aldus Kesler.

De ontwikkelaar heeft inmiddels samen met zijn vrouw de studio Far From Home opgericht om aan de game verder te kunnen werken. Op dit moment is de ontwikkeling een eenmansoperatie, maar volgens Kesler is dit geen probleem:

"Voor de [pre-alpha] heb ik zelf de modeling, texturing, shaders, lighting en dergelijke verzorgd. Wanneer ik het punt bereik dat er nieuwe mechanieken vereist zijn of oude moeten worden bijgesteld, ga ik opzoek naar hulp," zegt Kesler.

Allison Road speelt zich af in een Engels woonhuis, waar een man gedurende enkele dagen wordt geplaagd door bovennatuurlijke verschijningen. Het is nog niet bekend wanneer de game precies uitkomt.

Over de auteur

Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties