Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaars op Steam kunnen valsspelers bannen

Ontzegt enkel toegang tot specifieke games, niet Steam zelf.

Ontwikkelaar Valve maakt een nieuwe feature voor Steam bekend die ontwikkelaars in staat stelt om valsspelers uit hun games te verbannen.

In de aankondiging op Steam lees je dat ontwikkelaars vrij zijn om hun eigen systemen voor het identificeren van valsspelers te gebruiken. Ze krijgen tevens de optie om zelf anti-cheat software aan hun game toe te voegen.

Zodra een ontwikkelaar op een valsspeler wordt gewezen, kan hij een seintje geven aan Valve. Deze ontzegt de gebruiker vervolgens toegang tot de game waarin vals wordt gespeeld, niet het hele Steam-platform.

Valve is de laatste tijd vaker in het nieuws vanwege nieuwe Steam-features. Zo raakte de ontwikkelaar onlangs in opspraak vanwege het invoeren van de optie om voor mods te betalen. Deze optie is inmiddels verwijderd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties