Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaars gaan gek voor Mario

25 jaar: Mario's zilveren mijlpaal.

Een hele hoop ontwikkelaars blijken compleet gek te gaan voor Shigeru Miyamoto nu Mario zijn 25ste verjaardag viert. Westerse en Japanese ontwikkelaars laten samen hun stem horen in de editie van Famitsu van deze week, al lyrisch verkondigen ze hoe Miyamoto hun werk beïnvloedde.

"Nintendo maakte niet enkel Super Mario. Ze creëerden het genre waar de held altijd het correcte pad volgt," zei Bethesda Game Sudios' Todd Howard.

"De reden dat ik de industrie in ging, was omdat ik Mario leerde kennen en besefte hoe interessant games kunnen zijn. Dank u, Mr Shigeru Miyamoto," voegde Capcoms Keiji Inafune daaraan toe.

Ook Hideo 'Metal Gear' Kojima had een quote in voorraad: "Shigeru Miyamoto's Super Mario Bros. veranderde niet alleen de toekomst voor games, maar voor alle entertainment, en voor mezelf ook."

Andriasang heeft nog enkele contributies van andere ontwikkelaars zoals Final Fantasy maker Hironobu Sakaguchi en Yakuza producer Toshihiro Nagoshi.

Eerlijk is eerlijk, ook ik heb me indertijd nog goed weten te amuseren met Super Mario All-Stars op de oeroude SNES console. Ik wens Mario dan ook een gelukkige 25ste - zei het op een minder overdreven wijze dan bovenstaande quotes. Thee en koekjes en een tik van mijn hoed, dat soort geraffineerde toestanden.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties