Skip to main content

Ontwikkelaar Vicarious Visions versterkt het Blizzard Entertainment-team

Werkt volgens geruchten aan Diablo 2: Resurrected.

Activision Blizzard maakt bekend dat studio Vicarious Visions vanaf nu deel uitmaakt van het Blizzard-team. Volgens geruchten zal de ontwikkelaar daar aan een remastered versie van Diablo 2 werken. Vicarious Visions heeft momenteel meer dan 200 werknemers.

Vicarious Visions maakt al sinds 2005 deel uit van Activision Blizzard. De afgelopen jaren maakte de studio daar onder andere de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy en Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2. Gezien het succes van die games is het toch wel verrassend nieuws dat Vicarious Visions in zijn volgende projecten niet langer de hoofdontwikkelaar zal zijn.

Hoewel er officieel nog niets bekend is over die toekomstige projecten, zal de studio volgens Bloomberg meewerken aan een Diablo 2 remaster genaamd Diablo 2: Resurrected. Het team dat voordien aan de Warcraft 3 remaster werkte, zou oorspronkelijk instaan voor die game. Dat plan is volgens Bloomberg echter gewijzigd na de tegenvallende reacties op Warcraft 3: Reforged.

Voor Blizzard is de versterking in elk geval goed nieuws gezien het indrukwekkende palmares van Vicarious Visions. Dat kun je ook lezen in onze Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 review.

Read this next