Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft-dev daagt Bethesda uit

Tot een partijtje Quake 3.

Vaak zijn rechtszaken saai, slepen ze lang aan en kosten ze je handenvol geld. Waarom een geschil dan niet buiten de rechtszaal oplossen met een partijtje Quake 3? Heel wat spectaculairder en rechtvaardiger dan de doorsnee rechtszaak. Dat moet Minecraft-bedenker Markuss 'Notch' Persson gedacht hebben toen hij Bethesda eerder vandaag uitdaagde tot een spelletje Quake 3.

Mojang, Perssons studio, ontving namelijk een brief van Bethesda's advocaten niet lang nadat ze een handelsmerk hadden aangevraagd voor de naam van hun tweede game "Scrolls". Bethesda vindt dat dat handelsmerk in conflict is met hetgene zij in handen hebben voor "The Elder Scrolls".

Persson stelt voor dat zij bij winst van het spelletje Quake 3 niet langer vervolgd worden, bij verlies zou de naam "Scrolls" veranderd worden naar iets waar Bethesda geen aanstoot aan neemt.

De kans dat Bethesda of moederbedrijf Zenimax hierop in zal gaan is nihil, maar zou de wereld plots geen mooiere plek worden mochten voortaan alle geschillen door middel van Quake 3 opgelost kunnen worden?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Minecraft

Video Game

See 2 more

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties