Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaar Defiant Development sluit de deuren

De studio achter Hand of Fate.

Ontwikkelaar Defiant Development sluit na negen jaar de deuren. De Australische studio is vooral bekend van de Hand of Fate-games. Een klein deel van de medewerkers blijft voorlopig wel nog aan boord om de reeds uitgebrachte games van de studio verder te ondersteunen.

Volgens Defiant-medewerker Morgan Jaffit is de studio er negen jaar lang in geslaagd om innovatieve games te ontwikkelen. Die keuze voor innovatie houdt volgens Jaffit echter ook risico's in, waardoor tegenvallende verkoopcijfers grote gevolgen hebben.

Vermoedelijk lagen de verkoopcijfers van het in 2017 uitgebrachte Hand of Fate 2 dus onder de verwachtingen. Deviant heeft bij wijze van afscheid een trailer uitgebracht voor hun volgende game A World In My Attic, maar die game zal dus nooit het daglicht zien.

Defiant Development is niet de eerste studio in moeilijkheden. Zo sloot WildStar-ontwikkelaar Carbine Studios vorig jaar de deuren. De redactie van Eurogamer wenst de medewerkers van Defiant Development in elk geval veel succes in hun zoektocht naar een nieuwe job.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties