Skip to main content

Ontwikkelaar Defiant Development sluit de deuren

De studio achter Hand of Fate.

Ontwikkelaar Defiant Development sluit na negen jaar de deuren. De Australische studio is vooral bekend van de Hand of Fate-games. Een klein deel van de medewerkers blijft voorlopig wel nog aan boord om de reeds uitgebrachte games van de studio verder te ondersteunen.

Volgens Defiant-medewerker Morgan Jaffit is de studio er negen jaar lang in geslaagd om innovatieve games te ontwikkelen. Die keuze voor innovatie houdt volgens Jaffit echter ook risico's in, waardoor tegenvallende verkoopcijfers grote gevolgen hebben.

Bekijk op YouTube

Vermoedelijk lagen de verkoopcijfers van het in 2017 uitgebrachte Hand of Fate 2 dus onder de verwachtingen. Deviant heeft bij wijze van afscheid een trailer uitgebracht voor hun volgende game A World In My Attic, maar die game zal dus nooit het daglicht zien.

Defiant Development is niet de eerste studio in moeilijkheden. Zo sloot WildStar-ontwikkelaar Carbine Studios vorig jaar de deuren. De redactie van Eurogamer wenst de medewerkers van Defiant Development in elk geval veel succes in hun zoektocht naar een nieuwe job.

Read this next