Skip to main content

Ontwikkelaar Dead Island registreert Dead World

Rarara waar werken ze aan...

Zombies zijn sinds enkele jaren niet meer weg te denken van het gametoneel, je zou zelfs kunnen zeggen dat ze het volledige wereldje al schuifelend veroverd hebben. Dat lijkt ook het scenario te zullen worden voor de opvolger van Dead Island.

"Opvolger?" hoor ik je denken, "Is er dan al een sequel aangekondigd?" Nee, officieel niet, maar we hoeven vast geen tekeningetje te maken bij de intenties van ontwikkelaar Techland wanneer je weet dat ze onlangs de naam 'Dead World' registreerden.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een opvolger voor het eerder dit jaar verschenen Dead Island, een zombie-survival game waarin je tracht te overleven in een tropisch vakantieoord met als voornaamste badgasten zombies, zombies en meer zombies.

Gevraagd naar commentaar hierover, wilde de studio voorlopig niet reageren.

Dead Island kende een turbulente ontwikkeling en werd bij z'n release op gemengde gevoelens onthaald (wij vonden de game echter een vette negen waard), maar ging desondanks vlot over de toonbank. Zo vlot zelfs, dat er intussen sprake is van een mogelijke verfilming voor Dead Island.

Deze trailer bezorgde Dead Island tonnen publiciteit.

Read this next