Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaar Angry Birds neemt Futuremark over

"Past in strategie van uitbreiding."

De boze vogels lijken wel ontwaakt uit hun winterslaap, zo alomtegenwoordig zijn ze de laatste dagen opnieuw. Niet lang geleden meldden we al dat de Angry Birds Space met tien miljoen downloads meteen astronomisch goed uit de startblokken schoot, en nu is er het nieuws dat het Finse Rovio Entertainment, bedenkers van Angry Birds, die andere Finse studio, Futuremark Games Studio, opkocht.

Futuremark Games Studio is de gamestak van het bedrijf Futuremark dat vooral bekend is van z'n wijdverspreide benchmarks. De Games Studio richtte zich op het ontwikkelen van games en ken je misschien wel van shooter Shattered Horizon of het recente Unstoppable Gorg.

"We zijn blij zo'n ervaren en getalenteerd team aan boord te kunnen halen," aldus Mikael Hed van Rovio Entertainment, "dit past perfect is ons plan om uit te breiden na het recente succes van Angry Birds Space."

De bestaande IP's zoals Shattered Horizon en Unstoppable Gorg blijven wel in handen van Futuremark Games Studio en ze zullen de titels ook nog wel een eindje blijven ondersteunen.

Futuremark Games Studio debuteerde in 2008 met Shattered Horizon.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties