Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontslagen dreigen bij Guild Wars 2-ontwikkelaar ArenaNet

Tyriaanse tragedie.

Ontwikkelaar ArenaNet maakt bekend dat er binnenkort meerdere jobs binnen de studio verdwijnen. Volgens de Guild Wars 2-ontwikkelaar maken de ontslagen deel uit van een bredere 'organisatorische herstructurering' binnen moederbedrijf NCSoft.

Het is nog onduidelijk hoeveel jobs er op het spel staan, maar het zou vooral over functies binnen het publishing-departement gaan. De ontslagen zijn volgens ArenaNet het rechstreekse gevolg van de annulering van een nog niet publiek aangekondigde game.

Bekijk op YouTube

Volgens de ontwikkelaar is het niet langer mogelijk om met hun oudere en steeds minder winstgevende games dezelfde resultaten te boeken. ArenaNet benadrukt wel dat de toekomstige content en ondersteuning voor Guild Wars en Guild Wars 2 niet in het gedrang komt.

Ook andere studio's die onder NCSoft vallen delen de laatste tijd in de klappen. Zo raakte vorig jaar bekend dat WildStar-ontwikkelaar Carbine Studios de deuren sluit. We wensen alle betrokken medewerkers in elk geval veel sterkte bij het zoeken naar een nieuwe job.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Guild Wars 2

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties