Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontslagen bij Black Rock Studios

Ontwikkelaar van Pure en Split/Second.

Black Rock Studios, ontwikkelaar van de racegames Pure en Split/Second, zou mogelijk te kampen hebben met zware ontslagen. Disney Interactive, dat de studio bezit, heeft bevestigd dat er ontslagen zullen vallen, maar nog niet hoeveel. Volgens een anonieme bron op eurogamer.net zou het kunnen gaan om 100 jobs.

De studio zou moeten verkleinen zodat er slechts aan één project moet worden gewerkt. De helft van de studio zou naar verluid al niets meer te doen hebben gehad sinds midden december. Concepten rond een opvolger van Pure of Split/Second werden afgewezen omdat ze niet in het plan van Disney Interactive pasten. De ontslagen komen dus niet echt onverwacht.

De andere helft van de studio werkt momenteel aan een veelbelovend, geheim project en Disney zou er niet te veel personeel op willen riskeren. Het is trouwens niet de eerste ontslagronde waarmee Disney Interactive zijn studio's treft. In januari verloren al 700 mensen hun job. Ook de veelbelovende game rond Pirates of the Carribean werd afgevoerd.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties