Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Online diensten voor de Wii U zijn gratis

Geen Premium/Elite/Plus/Gold bij Nintendo.

Voor de online diensten waarvan spelers gebruik kunnen maken op de Nintendo Wii U worden geen extra kosten in rekening gebracht. De service is te gebruiken zonder dat je daar een abonnement voor hoeft af te sluiten. Om overal gebruik van te kunnen maken bij de Xbox 360 moet dat bijvoorbeeld wel. Nintendo's president Satoru Iwata liet in een gesprek met aandeelhouders weten dat het Japanse bedrijf niet die richting op gaat.

Verder zei hij dat er op zich niets mis is met betaalde diensten als Xbox Live Gold of Playstation Plus, maar hij heeft het gevoel dat zoiets niet past bij de Wii U.

Met de Wii U is het mogelijk om games online te spelen, maar is er ook een eigen sociaal platform, Miiverse genaamd. Dit is een HUB waar de Mii-personages van de door jou toegevoegde vrienden te zien zijn. Hier kunnen berichten gepost worden of foto's worden gedeeld. Al deze berichten zullen door moderators in de gaten worden gehouden. Zo probeert Nintendo het platform kindvriendelijk te houden. Andere sociale media als Twitter en Facebook zijn niet geïntegreerd in de nieuwe console.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen