Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Officiële PS5-demontagevideo geeft ons onze eerste blik in de next-gen console van Sony

De binnenkant van de PlayStation 5.

Sony heeft een PlayStation 5-demontagevideo uitgebracht waarin de binnenkant van de enorme console beetje bij beetje wordt getoond.

In de onderstaande video bespreekt Yasuhiro Ootori, VP mechanisch ontwerp bij de hardware-ontwerpafdeling van Sony Interactive Entertainment, een "dramatische" verbetering in zowel de prestaties als stilte in vergelijking met de PlayStation 4. Vooral dat laatste is een belangrijk punt, omdat de originele PlayStation 4 ook wel bekend staat als een vliegtuig dat opstijgt.

Bekijk op YouTube

Allereerst laat Ootori het proces zien om de PS5 van verticaal naar horizontaal om te schakelen. Je moet eerst de basis losschroeven, de schroef in de basis zelf bewaren en vervolgens een dop gebruiken om het schroefgat af te sluiten. Vervolgens draai je de basis en klik je de basis op de PS5 in lijn met de PlayStation-icoontjes die in console zijn geëtst. Je kunt de PS5 dan plat neerleggen. De standaard is daarvoor nodig, omdat de PS5 zelf niet plat is.

De twee rijen aan de voorkant van de console zijn volgens Ootori de ventilatieopeningen. De gehele achterkant is de uitlaatpoort.

De witte panelen aan beide zijden kunnen door de eigenaren zelf worden verwijderd door simpelweg de achterste hoek op te tillen en eraf te schuiven. Het zou kunnen dat we in de toekomst nieuwe panelen in verschillende kleuren en uitvoeringen kunnen kopen.

Onder de panelen zit een flinke koelventilator, die van beide kanten lucht aanzuigt. Er zijn twee stofopvanggaten die worden gebruikt om stof op te zuigen. De dubbelzijdige luchtinlaatventilator heeft een diameter van 120mm en een dikte van 45mm.

De Blu-ray-speler is volledig bedekt met een metalen behuizing en gemonteerd met twee isolatielagen om het aandrijfgeluid en de trillingen te verminderen wanneer de PlayStation 5 discs draaien.

Onder het schild krijgen we een goede blik op de CPU, de GPU, het geheugen en de 825GB SSD. En wat vooral cool is - we zien het vloeibare metaal dat wordt gebruikt voor langdurige koeling.

Vervolgens zien we de heatsink van de PS5, dat eruitziet alsof het ongeveer 40% van de ruimte in de console inneemt.

En tot slot, de voeding.

We weten nu ook dat de PS5 Wi-Fi 6 en SuperSpeed USB heeft. Sony is tot nu toe vooral terughoudend geweest over de PS5, tot het punt waarop we nog steeds heel veel onbeantwoorde vragen over de console hebben. Maar het is tof om te zien dat het bedrijf een demontagevideo uitbrengt, zodat we precies kunnen zien wat we voor 499 euro krijgen.

Meer weten over de PS5?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties