Skip to main content

Oekraïens magazijn met 3800 PS4's is FIFA Ultimate Team bot farm

Ultieme voetbalboerderij.

Een Oekraïense magazijn gevuld met duizenden PlayStation 4-consoles is dan toch geen cryptocurrency farm, maar een FIFA 21 bot farm. Dat stelde de Oekraïense zakenkrant Delo vast nadat ze de zaak onder de loep nam.

Op 8 juli maakte de Oekraiënse veiligheidsdienst bekend dat het een magazijn was binnengevallen waarin 3800 PlayStation 4 Slims stonden die samen dienst deden als een cryptocurrency mining farm. Een vreemde verklaring als je weet dat de PlayStation 4 niet geschikt is om naar cryptomunten te minen.

Delo nam de zaak dan ook verder onder de loep. Al gauw kwam aan het licht dat het magazijn eigenlijk diende als een FIFA Ultimate Team bot farm. Die had als doel om zoveel mogelijk Ultimate Team-accounts met enorm veel in-game currency aan te maken en die met veel winst te verkopen op de zwarte markt.

FIFA Ultimate Team is hiervoor wel perfect geschikt. Spelers moeten namelijk maanden de game spelen om genoeg FUT-coins bijeen te sprokkelen of veel geld investeren om dure spelers te kopen. Zo kost de Summer Stars-kaart van Lionel Messi met een 99 rating momenteel 1,5 miljoen FUT Coins in het PlayStation-veilinghuis. De zwarte markt is voor veel spelers dan ook een aantrekkelijk alternatief.

Dat is echter niet zonder risico's. Uitgever Electronic Arts controleert dit namelijk en deelt sancties uit. Dat houdt cheaters echter niet tegen. Eerder kwam al aan het licht dat een EA-medewerker in een FIFA 21 FUT-kaarten schandaal verwikkeld was door die op illegale wijze Ultimate Team-kaarten te verkopen.

Read this next