Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Oddworld: Stranger's Wrath naar PSN

Volgend jaar rond Pasen beschikbaar.

Vandaag laat ontwikkelaar Just Add Water, bekend van de PSN-shooter Gravity Crash, in samenwerking met Oddworld Inhabitants weten dat ze volgend jaar rond Pasen het spel Oddworld: Stranger's Wrath naar de PlayStation 3 zullen brengen in de vorm van een digitale download.

Stranger's Wrath verscheen oorspronkelijk voor de Xbox en kreeg te maken met overwegend positieve kritieken. De game wist zelfs een nominatie voor de Outstanding Achievement in Animation at the Academy of Interactive Arts & Sciences' Interactive Achievement Awards onder zijn riem te steken. Nu zal het spel in de vorm van een herwerkte versie voor de console van Sony heruitgebracht worden.

Stewart Gilray, de managing director bij Just Add Water, wist het volgende te vertellen rond Stranger's Wrath: "Sinds we hebben laten weten dat we samenwerken met Oddworld Inhabitants hebben fans van de reeks wild zitten speculeren wat onze eerste gezamenlijke titel zou worden. Oddworld: Stranger's Wrath is ons eerst project geworden, en het is de start van een lange samenwerking. De kans krijgen om zo'n briljante titel opnieuw tot leven te brengen op de PlayStation 3 is werkelijk een uitzonderlijke gebeurtenis," aldus Gilray.

De remake van Oddworld: Stranger's Wrath zal trouw blijven aan het origineel, maar er zullen ook enkele vernieuwingen aanwezig zijn. Zo kan het spel nu worden weergegeven in 720p wat zorgt voor een meer gedetailleerde ervaring. Ook zullen de dialogen herwerkt worden, terwijl er nog een heleboel nieuwe feature op dit moment geheim blijven. Verder zal het spel ook de Move-controller van Sony ondersteunen.

Bij onze collega's van Eurogamer Nederland hebben ze er al eens over nagedacht hoe het nog zou gaan met de Oddworld games anno 2010. Daar kwamen ze tot de conclusie dat het niet slecht zou zijn om de reeks nieuw leven in te blazen. Blijkbaar heeft de industrie oor naar onze mening...

Reacties