Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Oddworld donderdag richting PSN

Abe's Oddysee en Exodus keren terug.

Het is bijna niet te geloven dat het originele Abe's Oddysee twaalf jaar geleden uitkwam. Een jaartje daarna bracht men alweer een vervolg uit, zijnde Abe's Exodus, en ook die titel kreeg te maken met erg positieve reacties van zowel de pers als gamers. We zijn dan ook erg blij dat beide spellen hun weg naar deze generatie kunnen maken via PSN, en dat deze donderdag al.

Het Amerikaanse PS blog laat weten dat Abe's Oddysee en Abe's Exodus voor $9.99 per stuk verkocht zullen. Lore Lanning, de bedenker van spelpersonage Abe, is erg blij dat beide spellen voor de tweede keer verschijnen: "Ik krijg het gevoel alsof Abe, ons verloren kindje, eindelijk terug naar huis is gekomen. Hij is nog steeds gezond, blij, en als je de fora tegenwoordig in het oog houdt...is hij na al die jaren nog steeds populair".

Onze collega's bij Eurogamer Nederland schreven in de lente van dit jaar nog een stuk waarin ze zich afvroegen hoe het nog zou gaan met Abe en hoe de reeks eventueel verder zou kunnen evolueren. "Mochten Abe, Munch, Stranger en hun vrienden nog ooit terugkomen, dan lijkt het ons het meest waarschijnlijk dat de X360- en PS3-bezitters van hun avonturen zullen mogen genieten". Kijk, soms zijn we lichtjes helderziende op de redactie van Eurogamer.

Reacties