Skip to main content

Oculus Rift prijs en releasedatum bekend

Niet goedkoop.

Oculus VR maakt de Oculus Rift VR releasedatum en prijs bekend. De VR headset wordt in april 2016 verstuurd en kost in Europa 699 euro (exclusief verzendingskosten).

Eerder deze week maakte Oculus-oprichter Palmer Luckey al bekend dat je de Oculus Rift vanaf 17:00 uur kunt bestellen. Ook liet hij weten dat hij de kans klein acht dat de voorraad headsets snel opraakt.

Het pakket dat momenteel in de Oculus Shop beschikbaar is, bevat naast de headset en sensor ook een Oculus Remote, Xbox One Controller, de games EVE: Valkyrie en Lucky's Tale en alle nodige kabels. Op de Oculus-site kan je ook testen of je pc compatibel en krachtig genoeg is om de headset te gebruiken.

De Oculus Rift headset is met behulp van een Kickstartercampagne gefinancierd. Oculus VR heeft met behulp van de crowdfundingsite ruim 2,5 miljoen dollar voor de ontwikkeling van de headset binnengehaald.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next