Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Oculus-oprichter: 'we verdienen niks aan de Oculus Rift'

'Je krijgt meer dan waar voor je geld.'

Oculus VR verdient niks aan de verkoop van de Oculus Rift. Dat maakt Oculus-oprichter Palmer Luckey bekend in een vragenronde op Reddit.

Luckey geeft in de AMA ook aan dat het verwijderen van extra's uit het Rift-pakket de prijs niet verlaagt. "Het kost bijna niks om een Xbox Controller mee te leveren. De verpakking en overige extra's hebben ook geen invloed op de prijs", aldus Luckey.

"De prijs van de Rift is voornamelijk gebaseerd op de technologie die in de headset zit. Zo beschikt de bril over twee OLED displays met een hoge framerate. Het is ook niet goedkoop om de Rift zo weinig mogelijk te laten wegen."

"600 dollar is veel geld, maar we kunnen de prijs van de Rift niet verder verlagen. De bril is volgepakt met geavanceerde componenten die niet eenvoudig te vervaardigen zijn."

De uitvinder reageert tijdens het gesprek ook op zijn eigen uitspraken van een paar jaar geleden. Luckey liet toen weten dat hij niet van plan was om de Rift voor meer dan 400 dollar te verkopen. "Dat was geen handige uitspraak van mij en ik bied daar mijn excuses voor aan", zo schrijft hij.

Oculus VR onthulde gisteren de prijs en de releasedatum van de Oculus Rift. De headset wordt onder andere met een controller en twee VR games geleverd.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Oculus Rift

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties