Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Obama is geen voorstander van games

Weet echter niet hoe consoles werken...

Barrack Obama, de huidige president van de Verenigde Staten - alsof hij nog een introductie nodig heeft - liet zich tijdens een toespraak richting de studenten van de Hampton University te Virginia uit over videogames. Blijkbaar is Obama er niet bepaald een voorstander van.

"Met iPods en iPads; Xboxen en PlayStations - en ik weet niet hoe ze werken - is informatie afleiding geworden, een vorm van entertainment in tegenstelling tot een middel dat aanzet tot verruiming en emancipatie. Dit alles zet niet enkel druk op jullie schouders, maar ook op de schouders van ons and en onze democratie," aldus Obama.

Wat later legde de president de nadruk op zijn idee dat een goede educatie studenten de kans kan geven om te wennen aan "een periode van adembenemende verandering". Change dus, een populair woordje binnen de vocabulaire van Obama zo blijkt.

Een tijd terug liet Obama weten dat videogames mede schuldig zijn aan het probleem van overgewicht, waarop EA-president Peter Moore hem uitdaagde om wat tijd door te brengen met fitness game EA Sports Active. De ene president tegen de andere, prachtig toch.

Ons blijft het vooral bij dat Obama zelf aangeeft dat hij niet weet hoe consoles werken. Erg sterk argument meneer de president! Dat is net zoals zeggen: "Ik geloof niets van de theorie rond zwaartekracht - al snap ik er zelf niet echt veel van". Fail!

Reacties