Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geld terugvragen op Steam nu mogelijk

Binnen veertien dagen.

Steam heeft zijn gebruikersovereenkomst aangepast, waardoor je nu binnen veertien dagen na de aankoop van een game de mogelijkheid hebt om geld terug te vragen.

De regeling is momenteel enkel binnen de Europese Unie van toepassing. Steam maakt de terugbetaling zonder verdere vragen. De overeenkomst leest ongeveer als volgt:

Als je een Europese Steam-gebruiker bent, heb je het recht om van een digitale aankoop af te zien zonder extra kosten en zonder een reden op te geven. Dit moet binnen de veertien dagen gebeuren. Tijdens de betaling krijg je ook de vraag of de aankoop sluitend is.

Eerder al wilde Valve iets doen aan de slechte reputatie die Steam met klantenservice heeft. Het ontbreken van terugbetalingen was daar een van de redenen voor.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties