Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Notch over Minecraft voor de X360

Aanpassingen aan besturing op komst.

Hoewel de E3-persconferentie van Microsoft wat lauw aanvoelde, was de aankondiging dat Minecraft naar Xbox Live Markterplace zou komen een aangename verrassing. De bedenker van het spel, Markus "Notch" Persson, heeft het vandaag over de X360-versie van het spel, en geeft aan dat de nieuwe editie van Minecraft "ontworpen werd om beter te werken op een console".

Persson gaat verder door te zeggen dat de X360-versie van Minecraft voortkomt uit de editie voor de PC, maar dat er toch enkele merkbare vernieuwingen en aanpassingen aanwezig zullen zijn. "We ontwikkelen het spel op een manier waardoor je een ervaring op je bord krijgt die je op een console zou verwachten. Een voorbeeld daarvan is het compleet herwerkte crafting-systeem, dat nu moet werken aan de hand van een controller. Mocht je voorwerpen moeten combineren zoals je dat nu op de PC doet, dan zou craften op de X360 net zo spannend zijn als het manueel ingeven van je naam bij het begin van een spel", aldus Notch.

Minecraft zal in het najaar trouwens niet enkel voor de X360, maar ook voor de Xperia Play van Sony verschijnen. Notch liet tijdens hetzelfde gesprek weten dat de draagbare versie van Minecraft voor €6,99 verkocht zal worden.

Het mag dus duidelijk zijn dat Minecraft op weg is om meer te worden dan enkel een fenomeen op de PC. Toen men Notch de vraag stelde of zijn spel ooit te vinden zal zijn op nog andere consoles buiten de Xbox 360, zoals op de Wii U of PlayStation 3, zei de man het volgende: "Ik heb instructies gekregen om op dit soort vragen geen antwoord te geven, dus laat ik gewoon een tekening van een schaap in de plaats zien."

Dat schaap is via deze link te bekijken.

De eerste aflevering uit onze eigenste miniserie rond Minecraft.

Reacties