Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Notch financiert Psychonauts 2 toch niet

Project bleek te duur en te tijdrovend.

Markus "Notch" Persson, de man achter Minecraft, heeft laten weten dat hij toch niet betrokken zal zijn bij het financieren van een eventueel vervolg op Psychonauts. Dat vertelde hij op Reddit (via VentureBeat).

"Ik was naïef en dacht dat het met twee miljoen wel zou lukken", aldus Notch, "maar Double Fine had blijkbaar achttien miljoen nodig, haha."

Vorig jaar schoot Notch Tim Schafer een tweet toe met daarin de woorden 'Let's make Psychonauts 2 happen.' Toen werd al snel duidelijk dat het project meer dan tien miljoen zou kosten.

Voor Notch, die nu een geschatte rijkdom heeft van 100 miljoen dollar (dankzij het succes van Minecraft), is het niet zozeer een kwestie van geld, dan wel van tijd.

Notch: "Ik heb momenteel gewoon geen tijd om me te verdiepen in een deal van achttien miljoen. Misschien dat ik in de toekomst meer tijd vrij kan maken om te investeren, want dat blijkt een tijdrovend karwei te zijn."

Ontwikkelaar Double Fine laat in een reactie weten niet te werken aan Psychonauts 2, omdat de studio momenteel werkt aan het Kicktarter-project Double Fine Adventure.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties