Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nog meer Assassin's Creed in 2010?

Ubisoft heeft er duidelijk zin in.

Binnen twee weken ligt Assassin's Creed II in de winkelrekken. Als een van de voornaamste titels van dit najaar zal het spel de nodige aandacht krijgen bij ons, maar ook Ubisoft zelf geeft vandaag aan dat ze op korte termijn nog plannen hebben met hun stealthgame.

In een conference call met de ontwikkelaar bleek namelijk dat de franchise volgend jaar al zou kunnen terugkeren. Deze uitspraak kwam er nadat men vroeg wat voor plannen Ubisoft allemaal had voor 2010. CFO Alain Martinez reageerde door te zeggen dat "er misschien iets in het verschiet staat voor Assassin's Creed, en er komt ook een film rond Prince of Persia aan".

Hoe we Assassin's Creed in 2010 te zien zullen krijgen is niet duidelijk. Martinez zou het net zo goed kunnen hebben over downloadable content die voor deeltje twee zal verschijnen, of een spin-off...zelfs een stripverhaal zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Dat volgend jaar al Assassin's Creed 3 zou verschijnen lijkt ons zo goed als onmogelijk.

Wat later tijdens het gesprek kwam CEO Yves Guillemot aan het woord. Hij liet vallen dat Ubisoft grote plannen heeft om spellen te lanceren binnen genres waar de ontwikkelaar niet helemaal in thuis is. Volgens Guillemot zijn er gaten in de line-up van Ubisoft op het vlak van racegames, vechtspellen en RPG's, en we geven de man geen ongelijk.

Reacties