Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

No Man's Sky - Zo maak je je inventory groter om meer resources te dragen

Smijt nooit meer iets weg!

Inventory ruimte is heel belangrijk in No Man's Sky en in de eerste uren van je ruimte-avontuur zal je er een schrijnend tekort aan hebben. Om je schip te herstellen en te ontsnappen van de eerste planeet heb je specifieke resources nodig om onderdelen te craften. Je inventory is echter zo klein dat je vaak waardevolle items moet weggooien om ruimte te creëren.

Omdat je inventory zo belangrijk is in No Man's Sky en de game niet echt uitlegt hoe je extra vakjes kan unlocken, hebben we zelf even een korte handleiding geschreven met tips.

No Man's Sky - meer ship inventory ruimte

Je ruimteschip zal al snel je voornaamste opslagplaats worden. Je kunt er nu eenmaal het meeste items en resources in kwijt. Je zal dus zo snel mogelijk extra ruimte willen unlocken in je ship inventory.

Helaas is dat moeilijker dan het klinkt. Voorlopig hebben we nog geen manier gevonden om de inventory van je schip groter te maken. De enige oplossing tot hier toe is om een nieuw, groter ruimteschip te kopen. Elk ruimteschip dat je tegenkomt, zij het in een Space Port of op een planeet, kan je kopen. Je moet er wel een hele hoop geld voor neerleggen.

De prijs voor een nieuw ruimteschip schommelt tussen de enkele honderdduizenden Units tot enkele miljoenen, afhankelijk van de eigenschappen van het schip. Daarbovenop moet je ook nog nieuwe onderdelen maken die het ruimteschip misschien mist. In het begin van de game is het niet realistisch of slim om je hier op te focussen.

Dat gezegd, als je het geluk hebt om al vroeg in de game letterlijk op een goudmijn te stoten, dan kan investeren in een groot schip wel een goede zet zijn. Zeker als een nieuw schip naast een grotere inventory ook betere wapens, thrusters en shields heeft.

No Man's Sky - meer Exosuit inventory ruimte

Je Exosuit inventory functioneert zoals eender andere inventory. Alles wat je opraapt, gaat eerst in deze inventory en je kan enkel upgraden of werken met resources en items die in Exosuit inventory zitten. De uitzondering is wanneer je dicht bij je ruimteschip staat. Dan kan je die resources ook gebruiken om te craften.

Exosuit inventory management is dus enorm belangrijk. Als je Life Support laag loopt, of je Multi-tool charge bijna leeg is, moet je isotopes, oxides of silicates in je Exosuit inventory hebben om te overleven. Tegelijkertijd moet je ook voldoende ruimte over hebben om nieuwe resources op te rapen en nieuwe items te craften.

Gelukkig kan je wel relatief gemakkelijk je Exosuit inventory uitbreiden. Het eerste wat je moet doen is naar een Drop Pod gaan. Dat zijn kleine structuren die je tegenkomt op planeten. In deze Drop Pods kun je Exosuit upgrades vinden. Zo krijg je één extra vakje in je inventory.

De snelste manier om Drop Pods te vinden is door Signal Scanners te gebruiken. Dat is een item dat je regelmatig kunt vinden. Deze Signal Scanners vuren een oranje straal de lucht in en zoeken vervolgens in de omgeving naar Monoliths, Colonial Outposts, Transmissions en Shelters. De andere locaties klinken misschien indrukwekkender, maar het zijn de Shelters die je moet vinden om je Exosuit inventory uit te breiden.

Let op: niet alle Shelters zijn Drop Pods. Vaak zijn het ook gewoon verlaten gebouwen of andere structuren waar je kunt schuilen voor vijanden of een giftige atmosfeer. Maar zodra je een Drop Pod gevonden hebt, ben je wel zeker van extra ruimte in je inventory. Zorg wel dat je voldoende geld mee hebt! De eerste is gratis, maar de tweede kost 10,000 Units en daarna worden ze alleen maar duurder.

Om nog eens kort samen te vatten:

  • Land op een planeet.
  • Ga naar een point of interest aangeduid door een vraagteken en kijk of je daar een Signal Scanner vindt. Je kunt niet naast de grote oranje straal kijken.
  • Kies voor 'Shelter' of 'Schuilplaats' in het Nederlands als je de scanner gebruikt. Je hebt wel een Bypass Chip nodig om de Signal Scanner te gebruiken. Deze zijn echter wel gemakkelijk te maken met maar 10 Iron en 10 Plutonium.
  • Herhaal bovenstaande stappen tot je een Signal Scanner vindt die een Drop Pod als Shelter vindt. Ga erheen om een uitbreiding te krijgen van je Exosuit Inventory.

Er is echter nog een andere manier om je Exosuit inventory uit te breiden. In de vele verschillende Space Stations die je vindt, zijn er gesloten deuren die een Atlas Pass nodig hebben. Achter die gesloten deuren kan je ook je inventory uitbreiden. Een Atlas Pass is echter zo zeldzaam in het begin van de game, dat het beter is om eerst te focussen op de Drop Pods. Later in het spel krijg je meer Atlas Passes en dan kan je je uitbreidingen halen in de ruimtestations.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties