Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo's voormalig president Hiroshi Yamauchi overleden

Is 85 jaar geworden.

Hiroshi Yamauchi is vanochtend op 85-jarige leeftijd overleden. Yamauchi was 53 jaar lang de baas van Nintendo, voordat hij in 2002 het stokje overdroeg aan Satoru Iwata. Nintendo heeft het overlijdensbericht vandaag bevestigd.

De Japanner overleed aan een longontsteking in het ziekenhuis waar hij verbleef. De begrafenis vindt aankomende zondag plaats.

Wat begon als een klein bedrijfje dat zich bezighield met kaartspelletjes, mondde uit in de gamesgigant die Nintendo nu is dankzij de visionaire blik van Yamauchi. "Hij begreep het sociale en het economische aspect van gaming," vertelt Games Workshop-oprichter Ian Livingstone in een reactie aan de BBC. "Belangrijker nog, hij stuurde Nintendo in de goede richting zonder zich iets aan te trekken van de competitie."

Dankzij Yamauchi's besluit kon gamedesigner Shigery Miyamoto (Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda) destijds bij Nintendo aan de slag. En de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Hiroshi Yamauchi, 1927 - 2013.
Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties