Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo weigert Binding Of Isaac uit te brengen op 3DS

Content is te religieus gevoelig.

The Binding of Isaac zal niet op de 3DS eShop verschijnen. Dat komt omdat Nintendo de game geblokkeerd heeft wegens de Bijbelse content. Dat heeft de designer van de game Edmund McMillen vandaag bekend gemaakt via Twitter.

"Jullie aandacht aub: Nintendo heeft na een lange interne discussie besloten The Binding of Isaac niet uit te brengen op 3DS :(," tweette hij. "Zoals jullie al konden vermoeden is de reden de twijfelachtige religieuze inhoud. GODzijdank dat Steam bestaat."

Is Nintendo's standpunt te begrijpen? Misschien. The Binding of Isaac is geïnspireerd door het bijbelse verhaal van Isaac. God vraagt een man zijn eigen kind te vermoorden. In de game speel je als Isaac, een naakt kind en moet je ontsnappen aan je moordende moeder.

Alsof die situatie nog niet erg genoeg is voor Isaac moet hij ook nog eens door Legend of Zelda-geïnspireerde levels doorlopen.

Oorspronkelijk ging de game ook op PS3 uitgebracht worden, maar dat zit er dan uiteindelijk toch niet in. Niet zozeer door gewetensbezwaren maar eerder omdat Microsoft een zak geld gaf voor console-exclusiviteit.

Voor wie nieuwsgierig is naar The Binding of Isaac, de game is nu al beschikbaar op PC, Mac en Linux.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties