Skip to main content

Nintendo viert 25 jaar Mario met game

Vier Mario games op één Wii-disc!

Op 13 september werd Mario, ongetwijfeld het meest bekende game personage ooit, 25 jaar. Nintendo was fier, wij waren fier en mocht Mario zelf bestaan hebben zou hij ongetwijfeld ook fier geweest zijn. Nu blijkt echter dat Nintendo de besnorde loodgieter nog een tikkeltje meer in de bloemetjes wil zetten door een game in zijn eer uit te brengen.

Onder de noemer 'Super Mario All-Stars - Speciale uitgave: 25 jaar Mario' mag je je verwachten aan een pakket waarin Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 en Super Mario Bros.: The Lost Levels op één disk te vinden zijn. Het pakket bevat met andere woorden de originele versie van vier van de beroemdste Mario-spellen aller tijden voor de NES, samen met een berg bonusmateriaal.

Als traktatie voegt Nintendo een speciaal boekje aan het pakket toe waarin de geschiedenis van Super Mario wordt uiteengezet, plus een ware traktatie voor liefhebbers van de serie: een audio-cd met muziek uit Super Mario-games van de afgelopen 25 jaar. Van het originele Super Mario Bros. uit 1985 tot Super Mario Galaxy 2 uit 2010 - en klassiekers zoals Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.

Super Mario All-Stars - Speciale uitgave: 25 jaar Mario is in Europa verkrijgbaar voor de Wii vanaf 3 december 2010. Als extraatje hebben we ook - spijtig genoeg zeer kleine - afbeelding van het prachtige doosje bij dit nieuwsitem gestopt!

Read this next