Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch Online prijs - Alles over een abonnement kopen

Nintendo's online lidmaatschap.

Elke uitgever heeft inmiddels zijn eigen online dienst, zo ook het bedrijf achter Mario en consorten. Nintendo Switch Online is de tegenhanger van Sony's PlayStation Plus en Microsofts Xbox Live Gold. Met de service heb je sinds 2018 toegang tot online spelen, opslagcloud, retrogames en andere features voor de hybride handheld-console.

De vraag is echter: wat is de prijs van Nintendo Switch Online? Zoek niet verder, want in dit handige overzicht lees je alles wat je moet weten wanneer je een abonnement wilt kopen en of je waar voor je geld krijgt.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Nintendo Switch Online prijs - Wat kost een abonnement?

Nintendo biedt diverse lidmaatschappen voor Switch Online. Voor één maand betaal je 3,99 euro, voor drie maanden 7,99 euro en voor twaalf maanden 19,99 euro. Tevens is er uitbreidingspakket voor een jaar mogelijk die 39,99 bedraagt. Ter vergelijking: PlayStation Plus- en Xbox Live Gold-abonnementen kosten officieel (dus los van de talloze online aanbieders) tussen de 50 en 60 euro per jaar.

Daarnaast biedt Nintendo ook een familie-abonnement aan. Daarmee kunnen maximaal acht accounts onder één lidmaatschap van de dienst gebruikmaken: ideaal om de financiële lasten te verlichten. Die is er in twee smaken. Zo is er naast een 'gewoon' abonnement van twaalf maanden voor 34,99 euro ook een uitbreidingspakket van twaalf maanden voor 69,99 euro.

Ben je nog niet helemaal zeker of een Nintendo Switch Online-abonnement de moeite waard is? Je kunt de online dienst zeven dagen gratis uitproberen. Via de Nintendo eShop op de Switch kun je de proefperiode activeren. Vergeet deze niet tijdig te deactiveren, anders wordt deze automatisch omgezet in een lidmaatschap van 30 dagen.

Overzicht van de Nintendo Switch Online prijzen

Nintendo Switch Online features - Wat krijg je met een lidmaatschap?

Om te beginnen geeft Nintendo Switch Online je toegang tot de multiplayermodus van bepaalde games. Zo kun je bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate, Splatoon 3, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party en Overcooked! prima zonder lidmaatschap spelen, maar is voor het online gedeelte van deze games een abonnement nodig. Games als Overwatch 2, Apex Legends, Pokémon Unite, Fortnite en Rocket League zijn daarentegen free-to-play en vereisen enkel een WiFi-connectie. Het loont om voor aanschaf van een game dit eerst uit te zoeken.

Met een actief lidmaatschap heb je ook toegang tot meer dan honderd klassieke games. Het gaat daarbij om een collectie van NES-, SNES-, en GameBoy-games zoals Super Mario Bros., Double Dragon, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Donkey Kong Country en Super Ghouls ‘n Ghosts. De verzameling wordt periodiek uitgebreid.

Een andere handige feature van Nintendo Switch Online is de opslagcloud. Dankzij cloud saves hoef je je geen zorgen meer te maken dat je save file van Breath of the Wild met alle Shrines plotseling wordt gewist. Houd er echter wel rekening mee dat je zonder abonnement niet meer bij je in de cloud opgeslagen bestanden kunt en je backups niet langer dan zes maanden bewaard worden.

Tot slot zijn er nog een exclusieve aanbiedingen en in-game bonussen voor leden. Zo zijn Tetris 99 en Pacman 99 zonder extra kosten speelbaar. Soms kun je middels Games op Proef bepaalde games tijdelijk gratis downloaden en spelen. Daarnaast kunnen alleen leden draadloze controllers van de NES, SNES, N64 en Mega Drive kopen.

Nintendo Switch Online features

Nintendo Switch Online Uitbreidingspakket - Wat krijg je extra?

Naast een regulier Nintendo Switch Online-abonnement is er ook het Uitbreidingspakket. Daarin krijg je onder meer toegang tot een collectie games op de Nintendo 64, Game Boy Advance en Sega Mega Drive. Denk daarbij aan klassiekers als The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario World en Sonic The Hedgehog 2. Als extraatje kun je je game eenvoudig terugspoelen, je speelsessie altijd opslaan dan wel oppakken en in sommige gevallen zelfs online met of tegen elkaar spelen.

Daarnaast bevat het Expansion Pack nog wat interessante toevoegingen voor enkele Switch-games. Zo krijg je automatisch toegang tot de Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas met 48 nieuwe tracks voor de racegame. Tevens is ook Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise onderdeel van de uitbreiding waarin je de vakantiehuizen van de villagers mag inrichten. Tot slot kun je de Splatoon 2 - Octo Expansion DLC spelen met tachtig nieuwe missies.

Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket

Nintendo Switch Online app - Is de app verplicht om games online te spelen?

Nintendo Switch Online app is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Lang verhaal kort: het is geen vereiste om online te spelen. De applicatie dient hoofdzakelijk als een lobby waarin je vrienden uitnodigt om te gamen of een chatgroep aanmaakt zodat je tijdens het gamen met anderen kunt praten. Voorbeelden van populaire games die de app ondersteunen zijn Mario Kart 8 Deluxe, Mario Tennis Aces, Mortal Kombat 11, Splatoon 3 en Super Mario Party.

Read this next