Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch ondersteunt Micro SDXC memory cards

Tot 2 Terabyte.

Nintendo laat middels een officiële verklaring aan Game Informer weten dat de Nintendo Switch Micro SDXC memory cards tot 2 Terabyte ondersteunt.

"Momenteel zijn de memory cards met 2 Terabyte aan geheugen nog niet op de markt, maar de console is er wel al klaar voor", aldus het bedrijf.

De Nintendo Switch heeft zelf een intern geheugen van 32 Gigabyte, waarvan The Legend of Zelda: Breath of the Wild bijvoorbeeld al 13 Gigabyte inneemt. Dat komt neer op ongeveer 40 procent van het totale geheugen.

Je kunt nu al wel extra opslagruimte kopen. Een 256 Gigabyte Micro SDXC memory card kost ongeveer 110 euro en een 512 Gigabyte versie kost ruim 200 euro. Het is nog onbekend hoeveel 2 Terabyte aan geheugen kost.

In ons Nintendo Switch - Alles wat we weten artikel lees je meer over de nieuwe console. Onlangs zijn ook de Nintendo Switch prijs en release onthuld.

Getagged als

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen