Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch ondersteunt bij lancering geen streamingdiensten

Nietflix.

De Nintendo Switch ondersteunt bij de lancering op 3 maart geen streamingdiensten zoals Netflix. Ook is de console in eerste instantie niet compatibel met oudere games en controllers.

"We willen van de Switch eerst en vooral een schitterende gameconsole maken", aldus Nintendo in een interview met gamesite Kotaku. "Daarom ondersteunt de console eerst geen streamingdiensten. We kijken wel hoe we die in een toekomstige update kunnen toevoegen."

Het gebrek aan backwards compatibiliteit geldt voor alle fysieke games die op andere Nintendo-systemen zijn gelanceerd. Zo kun je geen Nintendo 3DS-cartridges in de Switch steken. Over het eventuele overdragen van Virtual Console-games laat Nintendo niks weten.

Wat hardware betreft, geeft Nintendo wel aan dat het op termijn bekijkt om 'bepaalde controllers' met de Switch compatibel te maken. Ook wordt overwogen om externe harde schijven te ondersteunen.

Bert ging onlangs naar Parijs om op de Switch te spelen. Je leest daarover meer in zijn Nintendo Switch hands-on. In onze Nintendo Switch preview lees je meer over de console.

Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties