Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch nu al vaker verkocht dan de 3DS

En ook het record van de Wii is in zicht.

Nintendo heeft zijn verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de Switch intussen al 79,87 miljoen keer is verkocht. Daarmee doet de hybride console het na amper 46 maanden het al beter dan de 3DS. Die console ging in totaal 'slechts' 75,94 miljoen keer over de toonbank.

In het laatste kwartaal van 2020 deed de Switch het opnieuw uitstekend. De console verkocht in de kerstperiode 7 procent beter dan het jaar voordien. Nog opvallend is dat 27 procent van de kopers in het afgelopen kwartaal voor een Switch Lite koos. Ondertussen verkocht die budgetvariant van de Switch al bijna evenveel units als de Wii U.

Analist Daniel Ahmad onthult nog enkele interessante cijfers. Zo lijkt de Switch ook goed op weg om de verkoopcijfers van de Wii tegen eind 2021 achter zich te laten. Ook de nochtans immens populaire PS2 en PS4 lijken het onderspit te moeten delven. De cijfers van de Nintendo DS blijven voorlopig wel buiten schot.

Ook wat games betreft, doet de Switch het goed. Zo verkochten enkele recente releases zoals Hyrule Warriors: Age of Calamity (3,5 miljoen verkochte exemplaren), Pikmin 3 Deluxe (1,94 miljoen verkochte exemplaren) en Mario Kart Live: Home Circuit (1,08 miljoen verkochte exemplaren) opnieuw uitstekend.

Nintendo teert echter vooral op de iets oudere Switch-games. Zo is Mario Kart 8 Deluxe de absolute koploper met in totaal al 33,41 miljoen verkochte exemplaren. De game wordt echter op de hielen gezeten door Animal Crossing: New Horizons. Die game is op minder dan een jaar tijd al 31,18 miljoen keer verkocht, wat betekent dat 40 procent van alle Switch-eigenaars de game bezit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties