Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch meer verkocht dan Game Boy en PlayStation 4

Comfortabel op de derde plaats.

Nintendo heeft zijn nieuwe financiële rapportering vrijgegeven. Daaruit blijkt dat de Nintendo Switch eind vorig jaar al 122 miljoen keer is verkocht. Daarmee steekt de hybride console de Game Boy en PlayStation 4 voorbij.

De Game Boy ging destijds 118 miljoen keer over de toonbank, de PlayStation 4 117 miljoen keer. Door die twee klassiekers in te halen, is de Switch nu de derde best verkochten console ooit. Enkel de Nintendo DS en de PlayStation 2 doen nog beter met elk meer dan 150 miljoen verkochte exemplaren.

Ook de titel van best verkochte console ooit is dus nog haalbaar, al zal dat sterk afhangen van wanneer de uiteindelijke opvolger voor de Switch uitkomt.

Bekijk op YouTube

Ook qua software kan de Switch indrukwekkende cijfers voorleggen. Zo werden in de eerste zes weken na de release 10,6 miljoen exemplaren van Pokémon Scarlet en Violet verkocht. Desondanks werden er in 2022 7% minder games voor de Switch verkocht in vergelijk met het jaar voordien.

2023 zou wel eens opnieuw een sterk jaar kunnen worden voor Nintendo, met vooral The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Alles over de The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom release vind je hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties