Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch meer dan 100 miljoen keer verkocht

Is nu officieel populairder dan de Wii.

Nintendo heeft zijn nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Nintendo Switch intussen de kaap van de 100 miljoen verkochte exemplaren heeft gerond. De populaire hybride console ging in totaal al 103,54 miljoen keer over de toonbank.

Daarmee heeft de Switch nu officieel enkele andere consoles voorbijgestoken qua populariteit. Van de Wii zijn bijvoorbeeld 'slechts' 101,63 miljoen exemplaren verkocht. Ook de PlayStation 1 is voorbijgestoken, die is destijds 102,49 miljoen keer verkocht.

Er liggen bovendien nog records in het verschiet. De Switch heeft de kaap van de 100 miljoen verkochte exemplaren immers sneller gerond dan de PlayStation 4. Die console is intussen al 116 miljoen keer over de toonbank gegaan, dus mogelijk bereikt ook de Switch snel dat aantal.

Cover image for YouTube videoNintendo Switch - OLED Model - Announcement Trailer

Ook bij ons blijft de console immens populair. In de Benelux zijn intussen al meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee overtreft de Nintendo Switch ook hier het verkooprecord van de Wii in dezelfde levensfase van de hardware.

De release van de Switch OLED vorig jaar heeft de verkoop ongetwijfeld nog een extra boost gegeven.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties