Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch firmware 5.0.0 voegt social media vrienden toe

Hè, gezellig.

Nintendo heeft firmware update 5.0.0 voor de Nintendo Switch uitgebracht. De update bevat een aantal nieuwe features en bug fixes.

De nieuwe social media-integratie zorgt ervoor dat je Facebook- en Twittervrienden kunt toevoegen aan je vriendenlijst van je Switch, mits ze zelf ook een Nintendo Switch hebben. Ook zijn er 24 nieuwe gebruikersiconen, gebaseerd op personages uit Arms en Kirby.

Er zijn ook nieuwe opties geïntroduceerd voor ouders die het gebruik van de Switch modereren. Opgenomen videos kunnen op basis van leeftijd geblokkeerd worden en het invullen van de PIN-code kan nu zonder gebruik van de on-screen keypad, zodat het niet afgekeken kan worden.

Er is ook een belangrijke bug opgelost die eerder de speeltijd op je profiel verkeerd weergaf. Deze fout ontstond nadat de Switch een jaar oud werd, waardoor het leek alsof je grote games nog nooit gespeeld had.

Onlangs hebben we een kijkje genomen naar de beste Switch games van het afgelopen jaar.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties