Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Switch firmware 4.0 biedt ondersteuning voor USB headsets

Heb jij het al gehoord?

Nintendo Switch-gebruikers op Reddit hebben laten weten dat de console sinds de update naar firmware 4.0 ondersteuning biedt voor USB-headsets.

Dankzij de update is het mogelijk om een aantal USB-headsets aan te sluiten op het dock van de Switch, waaronder de Sony PlayStation Gold Wireless headset. Headsets zoals de Logitech G430 werken niet. De toevoeging is niet door Nintendo in de patch notes vermeld.

Via een USB-C naar USB-A converter kun je een USB-headset ook direct onderin de Nintendo Switch steken. Als je headset werkt, reageert de Switch meteen door een volumebalk voor de headset te laten zien. Door de Home-knop ingedrukt te houden kun je het volume aanpassen.

De aangesloten headset is niet te gebruiken voor communicatie. Hiervoor moet je nog altijd de smartphone app gebruiken. De Nintendo Switch firmware update voegt ook een video-opnamefunctie toe.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties